Bulutta ileri çıkanlar - Platformcular
- Xavier Altmann
- Nov 14, 2010
- 3 min read
Updated: May 4, 2023
IBM’den animasyon merkezi</strong> IBM, Malezya’nın en büyük medya kuruluşu Multimedia Development Corporation (MDeC) için bulut bilişim altyapısı ile gelişmiş bir animasyon merkezini kurdu. Animasyon yaratmak bilişim altyapısı için en zorlu medya süreci olduğu için çok yüksek kapasitede bilgisayarlara ve veri merkezine ihtiyaç duyan şirketin yatırım maliyetleri sürekli artırıyor artık kontrol edilemez bir hal alıyordu. Bu yüzden Hollywood için de çalışan MDeC’in yüksek performanslı ölçeklenebilir bir altyapıya ihtiyacı vardı. İstenildiği zaman ek işlemci gücünü şirketin emrine sunabilecek ve istenildiğinde işlemci gücünü geri alacak bir altyapı MDeC için ideal bir çözümdü. IBM’in kuruduğu merkez sayesinde eskisinden 8 kat hızlı çalışan yazılımlar, internet üzerinden 5 binden fazla kullanıcıya aynı anda destek verebiliyor. Çok sayıda ve farklı yerlerde çalışanı bulunan MDeC bu sayede performans problemlerinden ve yüksek yazılım ücretleri ödemekten kurtuldu. Kullandığı kadar ödeyen firma aldığı iş miktarına göre harcamalarını dengeleyebiliyor.
Siemens veri merkezlerini yeniliyor</strong> Siemens, dış kaynak kullanımında son teknoloji sağlayan Hibrit Bulut Veri Merkezi’ni Belçika’da hizmete soktu. Siemens IT Çözümleri ve Hizmetleri tarafından 1 Nisan 2010 tarihinde Brüksel yakınındaki Huizingen’de açılan Hibrid Bulut, bünyesinde özel ve kamusal bulut altyapılarının tüm avantajlarını birleştiriyor. Bu yeni veri merkezinin hibrit yaklaşımı, işletmelerin verilerini ve hizmetlerini özel bulutlar olarak yönetmelerine imkan veriyor. Öte yandan, maliyet etkin bilgi işleme ve saklama kapasitelerini diğer kullanıcılarla beraber ortak bir alanda paylaşımlı veya kamusal bulut hizmetleri olarak kullanma imkanı sağlıyor. Esnek IT kaynakları sağlamanın yanı sıra, yeni ’Hibrit Bulut’ ayrıca felaket kurtarma hizmetleri için kapsamlı kullanılabilirlik ve yedekleme çözümleri getiriyor.
En son IT teknolojisi ile hizmet gören merkezin bir diğer artısı ise yüksek enerji verimliliği. Siemens bu yatırımın ardından Viyana’daki veri merkezini de yeniledi. Dünyanın en modern veri merkezleri arasında yer alan Viyana yerleşkesi, etkili veri koruması ve en üst düzeyde operasyon güvenliği ile en yüksek çevresel standartları sağlayarak büyüyen dış kaynak pazarı ve müşterileri için mükemmel bir hizmet sunuyor.<strong> </strong>Siemens’in yeni veri merkezi inşası kapsamında, Viyana’daki mevcut Siemens veri merkezi4000 m² alanı kapsayacak şekilde genişletildi. Halen 230 yerel ve uluslararası Siemens müşterisinin faydalandığı yeni veri merkezinde, IT dış kaynak kullanımı ve bulut bilişimi konusundaki hızla artan talebe yanıt verilmesi hedefleniyor. Başka bir deyişle, yaklaşık 37.000 SAP kullanıcısı, 350 SAP sistemi ve 3000 sunucu için sorunsuz işletim garanti ediliyor. <strong>WMWare’in Sanallaştırma Bulut Bilişim’e yolculuğu</strong> Gartner’ın 2009 Sanallaştırma raporuna göre sanallaştırma sadece basit bir çözümden öte Bulut Bilişim’e geçiş için bir ilk adım. Doğal olarak sanallaştırma alanındaki lider firmalardan biri olan VMware Bulut Bilişim altyapısı sağlamak konusunda rakiplerinden önde. VMWare’in en iyi yaptığı iş sanallaştırma ile bilişim altyapılarındaki karmaşıklığı gidermek ve daha yalın sistemlerin kurulmasını sağlamak. Yalın altyapıların Bulut Bilişim’e geçişi daha hızlı ve sorunsuz olduğu için VMware çalıştığı firmaların hali hazırdaki bilişim yatırımları ile bir sonraki adıma geçişlerini sağlıyor. VMware vSphere ile Bulut Bilişim pazarında var olan şirketin 190 bin müşterisi ve 25 bin iş ortağı var. Şirketin en büyük avantajlarından bir IBM, EMC, DELL, INTEL, AMD, Cisco ve HP gibi firmalarla ayrı ayrı stratejik ortaklıklar geliştirmiş olması. İş birlikleri sayesinde bahsi geçen global firmaların müşterilerine özel hizmetler geliştirebiliyor ve kendi platformunu pek çok farklı teknolojinin erime potasına dönüştürebiliyor. Günümüzde bilişim harcamalarının yüzde 70’inin bakım için gerçekleştirildiği düşünüldüğünde yalın bir altyapının ne kadar önemli olduğu daha çok anlaşılabilir. VmWare, platformunu hem özel hem de kamusal olarak kullanılabilinen hibrit Bulut altyapısı üzerinde kurduğu için her türlü beklentiyi karşılayabiliyor. Şirket güvenlik konusunda kaygı duyan kullanıcılarına özel Güvenlik Duvarı kurabiliyor ve bir yandan paylaşımlı yazılımları düşük maliyetlerle kullandırabiliyorken diğer yandan da verilerin başkaları tarafından ulaşılmayacağını garanti ediyor. Kaynak havuzu yaratılabilinen kamusal bulutların şirketlere daha büyük avantaj getirdiğine inanan şirket yöneticileri kullanıcılara hibrit bulutları tavsiye ediyor
Comments